Expositie ‘ Hinterland Achterland’ van Bérénice Staiger & Jacomijn Schellevis

Perron 1 presenteert het Duits-Nederlandse kunstenaarsduo Bérénice Staiger en Jacomijn Schellevis met hun tekeningen installatie’ Hinterland Achterland’

De ruimte vullende installatie verbeeldt de verdwijnende tradities in de grensstreek van Duitsland –Nederland en valt onder het overkoepelende themaproject ‘Toen, Toener, Toenst’ over de identiteit van Overijssel.

Beide kunstenaars studeerden beeldhouwen op de AKI in Enschede. In de jaren erna richtte Schellevis zich voornamelijk op ruimtelijk werk, terwijl de ontwikkeling van Staiger zich hoofdzakelijk op het tekenen richtte. In het project Hinterland Achterland kwamen hun interesses en technieken samen.

Gedurende een periode van ruim acht maanden bezochten Staiger en Schellevis verschillende locaties en mensen in de grensstreek die een verhaal vertellen. Met dit beeldende onderzoek willen de twee kunstenaars de culturele en familiegebonden tradities uit het grensgebied in beeld brengen en een beroep doen op het publiek om na te denken over de verdwijnende gewoonten en tradities.

Het project Hinterland Achterland werd mede mogelijk gemaakt door GrensWerte “Hinterland Achterland”. De feestelijke afsluiting is op 4 oktober 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars!

Of bekijk de website www.het-loket.nl/

Wanneer

  • 15 aug - 5 okt 2014
    • dagelijks

Locatie

MIKC | Perron 1

Adres
Stationsweg 5, 7491AP Delden
Telefoon
06-14268299
E-mail
Website
www.mikc.eu/

Tip je vrienden

facebook twitter