Frank Graham Cycle Liberation Tour

Na een succesvolle Cycle Liberation Tour in 2013, waarbij er met 50 Canadese en Nederlandse jongeren in etappes van Normandië (Frankrijk) naar Markelo in Nederland is gefietst gaan wij in het voorjaar van 2015 een nieuwe Cycle Liberation Tour organiseren.

Het Canada Comité snijdt deze keer een ander thema van de oorlog en de bevrijding aan. De tour zal een pittige worden wat de inhoud betreft. We gaan aandacht schenken aan de concentratiekampen.

De tour zal starten op een gitzwarte plek in onze geschiedenis, namelijk het concentratiekamp Auschwitz in Polen. Daarna fietsen we een stukje door Tjechië naar Theresiënstad waar een deel van de stad een Joods getto was ten tijde van de oorlog. De tocht wordt vervolgd naar Dresden in Duitsland, een stad die in de oorlog door geallieerden is platgebombardeerd. Via een tussenstop van een paar dagen in Berlijn (om even letterlijk en vooral ook geestelijk weer wat op adem te komen) fietsen we naar concentratiekamp Bergen Belsen. In dit kamp is Anne Frank vermoord. De tocht wordt vervolgd via Westerbork naar Markelo alwaar we samen met familieleden en vrienden van de comitéleden en de fietsers onder begeleiding van de ons bekende Pipes and drums met de jongeren weer veel zullen deelnemen aan de verschillende herdenkingen. Als het hen gegeven is dan hopen we natuurlijk dat onze trouwe veteranen onder leiding van Frank Graham weer aanwezig zullen zijn.

Wij gaan etappes fietsen van maximaal 40 km per dag. De fietsroutes zijn vooraf nauwkeurig uitgezet. De overige afstand zal worden afgelegd met een touringcar. Er zal tevens een servicebus achter de fietsers aanrijden. De overnachtingen zullen plaatsvinden op campings, jeugdherbergen en een enkele keer in een hotel.

Voor het complete programma kunt u terecht op de website cycleliberationtour.

Programma

Of bekijk de website www.cycleliberationtour.nl

Wanneer

  • 19 apr - 7 mei 2015
    • dagelijks

Tip je vrienden

facebook twitter