Expositie Gerard Rikkert

In Woonzorgcentrum De Stoevelaar kunt u vanaf 26 augustus tot en met 24 november een kijkje nemen in het werk van Gerard Rikkert. De expositie is dagelijks te bekijken tussen 10:00 en 19:30 uur in de hal van het woonzorgcentrum.

Gerard Rikkert:

Mijn interesse voor de schilderkunst is lang geleden begonnen op de camping, met een doosje waterverf. Uit verveling schilderde ik een vogel (ekster).

Ik begon het daarna nog leuk te vinden ook. Doordat mijn zoon naar de kunstacademie ging kreeg ik een andere kijk op de dingen in mijn omgeving en op kunst in het algemeen. Naast mijn werk besloot ik een avond in de week iets te gaan doen. In de winter van 1991 ben ik samen met mijn buurvrouw naar Gronau gegaan waar haar neef Ge Nijhuis schilderles gaf in ‘t Kunsthuis van het Oosten. Duitse en Nederlandse leerlingen gezamenlijk, met ondersteuning van de Euregio. Ik leerde iets van kleuren mengen en perspectief tekenen. We hadden vrije keus in onderwerp en mijn eerste werk was mijn geboortehuis, een boerderij uit de jaren vijftig gelegen naast Kasteel Wegdam/Kerspel Goor. Daarna begon ik dieren en vogels te schilderen. Momenteel teken ik eigen fantasie ontwerpen waarbij de ontstane vlakken ingekleurd worden, overlopend van licht naar donker. In deze richting ga ik verder. Daarnaast fotografeer ik glaskunst op macro niveau.

Wanneer

  • 26 aug - 24 nov 2015
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Woonzorgcentrum De Stoevelaar

Adres
De Stoevelaar 1, 7471AB Goor

Tip je vrienden

facebook twitter