Kastelenwandeling Diepenheim

Diepenheim is op zondag 11 december a.s. het decor van de Kastelenwandeling. Speciaal voor deze dag zijn er twee routes uitgewerkt van ca. 7,5 en 15 km.

De routes worden bewegwijzerd en gaan zowel over verharde als onverharde wegen. Onderweg passeert u o.a. de kerk, Huis te Diepenheim, de tolboom, Huis Westerflier en Kasteel Warmelo. De route van 15 km gaat ook langs Huis Nijenhuis.

Pauzeplaats
De pauzeplaats is dit jaar in het sfeervolle koetshuis van Kasteel Warmelo. Deelnemers krijgen hier een kop koffie of thee met krentenwegge aangeboden. De midwinterhoornblazers laten de bijzondere klanken van de midwinterhoorn horen.

Start
Het startpunt van de Kastelenwandeling is tussen 10.00 en 13.00 uur in het Ottenhuis tegenover Cultuurcentrum Herberg de Pol, aan de Raadhuisstraat in Diepenheim. Deelname bedraagt € 4,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee lopen. Goed om te weten is dat de route ook geschikt is voor liefhebbers van nordic walking. Nieuw is dit jaar dat de routebeschrijving ook in het Duits beschikbaar is vanwege een promotiecampagne met Erleb Twente in het Duitstalige grensgebied van de Euregio.

Kerstmarkt Diepenheim
Na afloop van de wandeling is er volop gelegenheid om de sfeervolle Kerstmarkt(12.00-18.00 uur) in het centrum van Diepenheim te bezoeken. Tevens zijn de winkels en galerieën geopend.

Support for nature
Een gedeelte van de deelnameprijs is bestemd voor de landgoederen rondom Diepenheim, geheel volgens de richtlijnen van Support for Nature, dat ondersteund wordt door VVV Hof van Twente. Support for Nature is gericht op het voorkomen van schade aan de bodem en de natuur, het voorkomen van overlast van bezoekers en omwonenden en het bevorderen van de veiligheid van het evenement.

De Kastelenwandeling Diepenheim wordt georganiseerd door Toeristisch Platform Diepenheim/VVV Hof van Twente.

Wanneer

Prijzen

  • € 4,00 Entreeprijs

Prijs is inclusief kop koffie/thee met krentenwegge.

Locatie

Tourist Info Diepenheim

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.visithofvantwente.nl

Tip je vrienden

facebook twitter