Politiek in De Pol

Op zondag 7 februari gaan een reeks nieuwe, maandelijkse politieke talkshows in Herberg de Pol van start: ‘Politiek in de Pol’.

Elke eerste zondag van de maand is er een Haags politicus te gast, alsmede een politicus uit de regio. Daarnaast is er muziek en is er ook voor de zaal gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op zondag 7 februari, vindt ‘Politiek in de Pol’ plaats in het Ottenhuis, tegenover Cultuurcentrum Herberg de Pol, aan de Raadhuisstraat te Diepenheim.

De politieke hoofdgasten deze middag zijn minister Henk Kamp van Economische Zaken (VVD) en de Hengelose wethouder Mariska ten Heuw (SP). Beiden zullen het gesprek aangaan met presentator Hans Verbeek, met elkaar én met het publiek. Columniste is Alexa Gratema uit Delden, werkzaam in de rechtstpraak en publicist in onder meer de Volkskrant. Tussen de gesprekken door is er muziek van het duo B&O.

Politiek in de Pol brengt de landelijke politiek dichterbij de kiezer. Presentator Hans Verbeek: ‘Zeker in een jaar waarin de volgende landelijke verkiezingen hun schaduw vooruit werpen, is het van belang de kiezer in contact te brengen met de politici op wie zij straks kunnen stemmen. Omgekeerd voorzien dergelijke politieke talkshows ook in de behoefte van Haagse politici om vaker het land in te trekken.’

Politiek in de Pol is een initiatief van de Stichting De Heerlijckheid Diepenheim, die tot doel heeft Diepenheim als stedeke van kunst en cultuur te positioneren. Projectleider Jan Eijsink: ‘Met ‘Politiek in de Pol’ wordt Diepenheim, behalve een broedplaats voor kunst en cultuur, ook een plek voor spannende politieke debatten.’

Politiek in de Pol wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd, direct aansluitend op de maandelijkse Heerlijcke Markt in Diepenheim.

Kaarten a € 5,- inclusief een drankje zijn te bestellen via www.herbergdepol.nl of aan de kassa.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Het Ottenhuis

Adres
Raadhuisstraat 8, Diepenheim

Tip je vrienden

facebook twitter