Evenementen in Hof van Twente

Goors School- en Volksfeest

Locatie
Schoolfeestweide, Goor

Tijdens het Goors School- en Volksfeest is Goor vier dagen in de ban feest. Kermis met veel attracties, muziek, kinderoptocht en op zondag de grote optocht met als afsluiter de Goorse Rellie.

Building Blocks 2017

Marloes Staal

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

Perron 1 presenteert van 25 mei tot en met 30 juni de installatie Building Blocks van Marloes Staal.

Expositie Schildermiepjes

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum De Stoevelaar kunt u tot en met 30 juni a.s. de werken van de cursisten van Lies de Vries bekijken.

Tentoonstelling Kroonjuwelen

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland wordt dat gevierd met de tentoonstelling Kroonjuwelen. Zo ook in Twente, in de kasteeltuinen van landgoed Twickel en bij Arboretum Poort Bulten in De Lutte.

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

Bentelo Beach Volleybaltoernooi

Aanvang
Locatie
Zomerfeestweide, Bentelo

Op zondag 25 juni vindt de derde editie van Bentelo Beach plaats. Een beachvolleybaltoernooi met prestatie en recreatiepoules en aansluitend een tropische afterparty.

Tentoonstelling The principle of least effort

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

The principle of least effort’ is een concept dat veronderstelt dat mensen evenals machines de weg van de minste weerstand kiezen. Een logica die terug te vinden is in menselijk gedrag evenals in functies van machines of ontwerpprocessen.

Tentoonstelling ‘Je suis toi – tu es moi’

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim presenteert deze zomer een solotentoonstelling van Aline Thomassen. Thomassen koestert al vele jaren een grote fascinatie voor de Marokkaanse cultuur en met name de subcultuur van Arabische vrouwen.

Once in a world - Mattie Schilders

Expositie

Aanvang
Locatie
Galerie Àlafran, Diepenheim

Galerie Alafran exposeert nieuwe kunstwerken van Mattie Schilders. Naast zijn nieuwste schilderijen worden nu ook gouaches, tekeningen en fotografie tentoongesteld.

Grote allegorische optocht Goor

Aanvang
Locatie
Start Stationslaan, Goor

In volle glorie trekt de grote allegorische optocht weer door de straten van Goor. Praalwagens, loopgroepen en als afsluiting de Goorsche Biertent Rellie.

Glas expositie

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Van 29 april tot en met 3 september zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij.