Evenementen in Hof van Twente

Kunstroute Markelo

Thema: Industrieel

Locatie
VVV Agentschap Markelo, Markelo

Bent u een liefhebber van kunst? Dan moet u deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Werken Maja Ouwerkerk

Expositie

Locatie
Cultureel Centrum Het Beaufort, Markelo

Maja Ouwerkerk heeft haar schilderijen, collages en diverse objecten tentoongesteld bij het Beaufort in Markelo.

MIKC presenteert Blikveld3D

Kunsthistorische projecten in Delden

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

Kroonjuwelen

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland wordt dat gevierd met de tentoonstelling Kroonjuwelen. Zo ook in Twente, in de kasteeltuinen van landgoed Twickel en bij Arboretum Poort Bulten in De Lutte.

Open Tuinenweekend

Heerlijck Zicht

Aanvang

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus zijn ongeveer tien tuinen in Goor, Markelo en Diepenheim toegankelijk voor publiek. Onder andere de tuinen van Herman de Vries, de Vlindertuin en het Rosarium zijn opengesteld, maar ook die van het Warmelo en Weldam.

Expositie cursisten Atelier Expressief

Woonzorgcentrum De Stoevelaar

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum De Stoevelaar kun je tot 10 oktober een kijkje nemen in het werk van de cursisten van Atelier Expressief.

Open Tuin Erve Odinc

Open Tuinenweekend | Heerlijck Zicht

Aanvang
Locatie
Lodge Erve Odinc, Markelo

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus openen de tuinen van Erve Odinc wederom de poorten voor liefhebbers. Geniet tussen 10 en 17 uur van veel kleurige zomerbloeiers en de tweede bloei van rozen terwijl je tussen de hagen dwaalt en steeds kunt genieten van Heerlijck Zicht!

Heerlijck Zicht

Fiets-/wandelroute met landschapskunstwerken

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

In de zomer van 2017 vindt de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

The principle of least effort

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

The principle of least effort’ is een concept dat veronderstelt dat mensen evenals machines de weg van de minste weerstand kiezen. Een logica die terug te vinden is in menselijk gedrag evenals in functies van machines of ontwerpprocessen.

Je suis toi - tu es moi

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim presenteert deze zomer een solotentoonstelling van Aline Thomassen. Thomassen koestert al vele jaren een grote fascinatie voor de Marokkaanse cultuur en met name de subcultuur van Arabische vrouwen.

Sieraad in Zicht

Heerlijck Zicht

Aanvang

Tijdens Sieraad in Zicht, van vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus, veranderen 7 locaties in Goor en Diepenheim in prachtige sieraadgaleries. Met werk van zo’n 30 Nederlandse top sieraadontwerpers en –makers wordt dat een festijn voor liefhebbers van beeldende kunst en sieraden.

Folklore festival

Museumboerderij de Wendezoele

Aanvang
Locatie
Museum- en expositieboerderij Wendezoele, Delden

Muzikale gezelligheid bij Museumboerderij de Wendezoele in Delden met optredens van harmonica- en accordeonspelers, boerendansers en folkloregroepen.

Gardensongs

Heerlijck Zicht Diepenheim

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Gardensongs is een kleinschalig muziekfestival op diverse plekken in Diepenheim en Goor. Laat je verrassen in de tuinen van inwoners en openbare plekken door optredens van meer dan 20 artiesten.

Glas expositie

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Van 29 april tot en met 3 september zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij.

Heerlijcke Zundaagnse Moaltied

Heerlijck Zicht

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Op vijf Heerlijcke Zundagen tijdens Heerlijck Zicht is het Heerlijck vertoeven bij Herberg de Pol in Diepenheim. Geniet ook van een Heerlijcke Zundaagnse Moaltied!