Evenementen in Hof van Twente

Kunstroute Markelo

Thema: Monsters

Locatie
VVV Informatiepunt Markelo, Markelo

Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Twente Wild Tour 2018

Verrassend culinair evenement in Twente, waarbij Twentenaren en toeristen twee maanden lang kunnen genieten van mooie wild activiteiten en tongstrelende Twentse herfstheerlijkheden door heel Twente.

Kunstmoment Diepenheim

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Elf dagen lang op of in 50 bijzondere locaties in en rondom Diepenheim hoogwaardige en uiteenlopende professionele kunstuitingen.

Living Colors

tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige schilderijen zou je wel willen aanraken, zo spannend is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Outside

tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland.

Ich bin ein Berliner

Eerste tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk is geopend met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de Duitse hoofdstad uit de periode ca. 1977-2017.

Between Grace and Fury

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

De eerste overzichtstentoonstelling van kustenaar Matea Bakula. Matea heeft een bijzondere interesse in materiaal dat vooral ingezet wordt vanwege zijn functionele kwaliteiten, zoals verpakkingen, isolatieschuim, beton of was.

Flow into Form

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Flow into Form gaat uit van de gedachte van de filosoof Heraclitus dat de wereld altijd in flow, beweging is. Dar was statisch lijkt, is tevens dynamisch. Alles veranderd voortdurend, en niet is blijvend.

Kleuren kun je mengen, woorden niet

Open deur Arti-Rita

Aanvang
Locatie
Atelier Arti-Rita, Diepenheim

Ontdek het atelier en de werken van Arti-Rita tijdens de open deur dagen. Kijk vrijblijvend rond, experimenteer met verf en stel vragen.

Herfsttentoonstelling Houtsnijwerk

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

In museum Eungs Schöppe kun je in oktober de herfsttentoonstelling Houtsnijwerk bekijken. Tijdens de tentoonstellingen zal er ook worden gedemonstreerd.

Franse pareltjes

in het Goorse Klompenmuseum

Aanvang
Locatie
Klompenmuseum `t Oale Ambacht, Goor

Klompenmuseum 't Oale Ambacht in Goor is uniek in zijn soort. Dit jaar is er er in het museum een bijzondere expositie van klompen (sabots) uit Frankrijk.

Oud speelgoed

Expositie

Aanvang
Locatie
Goors Historisch Museum, Goor

In het Goors Historisch Museum is een expositie ingericht met speelgoed uit de periode 1900-1970. Ontdek waar vroeger mee gespeeld werd!

Weekmarkt Delden

Aanvang
Locatie
Weekmarkt, Delden

Elke vrijdagmiddag van 14:00 - 18:00 uur is er in Delden een markt. De kooplui bieden u vol enthousiasme hun waren aan.

Dineren met Spannende Stamppot

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

De Heerlijckheid Diepenheim verzorgt een maaltijd voor een kleine prijs in Cultuurcentrum Herberg de Pol te Diepenheim.

Bandenrace

Zwembad de Vijf Heuvels

Aanvang
Locatie
Zwembad de Vijf Heuvels, Markelo

Speciaal voor de jeugd van de basisschool wordt er iedere vrijdagavond tijdens het recreatief zwemmen iets georganiseerd waaraan de kinderen mee kunnen doen.

Zoutmus - Kuikens van beton

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Na drie jaar succes op het theaterfestival De Parade komt Zoutmus met Kuikens van beton naar de theaterzalen. Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen.