Delden

Het centrum van stad Delden is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De Stadskern dateert uit 1333 toen Delden haar Stadsrechten kreeg. Het is al vanaf 1322 een levendig winkelcentrum. De vele zelfstandige ondernemers maken een bezoek aan dit bijzondere stadje tot een welkom genoegen. Ook de 19 horecazaken maken het vertoeven tot een waar feest.

Het gratis parkeren, de goede openbare voorzieningen zoals het spoor, de bus en slechts 2 minuten gelegen vanaf de snelweg A35 maken het voor een ieder makkelijk te bereiken.

Overal is de band met Kasteel Twickel. Monumenten met historische waarde zijn o.a. de Museumboerderij de Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de Nieuwe Blasiuskerk. Delden telt ook diverse galerieen en er zijn tal van evenementen.

Tip: neem deel aan de stadswandeling door Delden en laat je alles vertellen over historie! Van mei t/m oktober elke donderdag of op de eerste zaterdag van de maand tijdens de Streekmarkt Twente om 13.30 uur vanaf de VVV, Langestraat 29, Delden. Reserveren is niet nodig. Groepen altijd op afspraak gedurende het hele jaar.

Download hier de centrumplattegrond van Delden met fietsknooppunten en symbolen

Evenementenagenda Delden

 1. Living Colors

  De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige …

 2. Outside

  De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de …

 3. Ich bin ein Berliner

  De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk is geopend met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de …

 4. Naakt in de Kunst - #Metoo?

  Museum No Hero toont 14 schilderijen en drie sculpturen rondom het thema Naakt in de Kunst. De kunstvoorwerpen komen …