Wendezoeledagen

De vrijwilligers van de Museumboerderij Wendezoele doen er alles aan om de jaarlijkse Wendezoeledagen weer tot een succes te maken.

Activiteiten
Het erf is prachtig versierd met bloemstukken van boerenbloemen en dahlia’s van eigen grond en er worden dagelijks demonstraties van oude ambachten gegeven zoals spinnen, weven, manden maken, zandstrooien en linnenrollen. Elke dag is er iets anders te ontdekken en te beleven. In het museum zijn exposities te bewonderen en de tuin is ook in de nazomer nog steeds prachtig. In het 'Spieker' zijn allerhande eigengemaakte producten te koop zoals jam, rieten manden, theedoeken etc. In de buitententen kun je de prachtige eigengemaakte bloemstukken bewonderen en kopen.

De Keuken van Toen
Alle dagen krijg je als bezoeker een kijkje in 'De keuken van toen'. Hoe werd de rijke oogst tijdens de zomer verwerkt, zodat de voorraadkast ook in de winter gevuld was? Bij de voorbereidingen van deze activiteit kwamen kookboeken van de huishoudschool op tafel en zijn familierecepten besproken. De vrijwilligers laten het graag zien en proeven.

Life cooking op het erf
Er worden gerechten bereid uit vervlogen tijden zoals eierboter, drie in de pan, humkessoep, stamppot wortel/pastinaak, watergruwel en poffert. Voor elk wat wils en natuurlijk mag je proeven van deze lekkernijen. Zaterdag wordt er jam gemaakt uit eigen tuin/boomgaard. De broodoven in het 'kokhok' is zaterdag ook in gebruik. Bakker Ter Avest uit Delden komt daar brood bakken op traditionele wijze. Leuk en leerzaam, ook voor kinderen. In het 'Spieker' maar ook buiten op het erf / tuin kun je genieten van een kopje koffie met een 'wendezoelebroede'. Dit speciale gebak is ook door Bakkerij ter Avest uit Delden gemaakt.

Wanneer

Prijzen

  • € 1,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 4,00 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen tot 4 jaar gratis.

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter