Kastelenwandeling Diepenheim

prijs
gratis - € 4,50
locatie
VVV Informatiepunt Diepenheim, Diepenheim

Diepenheim is op zondag 10 december hét decor van de jaarlijkse Kastelenwandeling en de Kerstmarkt.

Kastelenwandeling
Speciaal voor deze dag zijn er twee routes uitgewerkt van ca. 8 en 15 km. De routes worden bewegwijzerd en gaan zowel over verharde als onverharde wegen. Onderweg passeer je een aantal bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk een aantal kastelen en hoor je de midwinterhoornblazers.

Start
Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur in het Ottenhuis tegenover Cultuurcentrum Herberg de Pol, aan de Raadhuisstraat in Diepenheim. Deelname bedraagt € 4,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee lopen. De prijs is inclusief koffie of thee met krentenwegge onderweg. De Kastelenwandeling is ook geschikt voor liefhebbers van nordic walking.

Parkeren In Diepenheim zijn er een aantal plaatsen waar u kunt parkeren. Verkeersregelaars verwijzen u naar deze plaatsen.

Kerstmarkt Diepenheim
Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, allerlei lekkernijen en een compleet programma muziek, theater en andere optredens?
Kom dan zondag 10 december tussen 12.00 en 17.00 uur naar de sfeervolle kerstmarkt. Ruim 120 kramen met de meest fantastische spullen staan weer opgesteld in het centrum van Diepenheim, waardoor het Stedeke wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Ook zijn deze middag de winkels en galeries geopend. Toegang is gratis.

Support for nature
Een gedeelte van de deelnameprijs is bestemd voor de landgoederen rondom Diepenheim, geheel volgens de richtlijnen van Support for Nature, dat ondersteund wordt door VVV Hof van Twente. Support for Nature is gericht op het voorkomen van schade aan de bodem en de natuur, het voorkomen van overlast van bezoekers en omwonenden en het bevorderen van de veiligheid van het evenement.

De Kastelenwandeling Diepenheim wordt georganiseerd door Toeristisch Platform Diepenheim/VVV Hof van Twente.

De wandeling is vanwege een aantal smalle paden, schelpenpaden en zigzag hekken niet geschikt voor rolstoel en/of kinderwagen.