Luna Zegers - Entre Dos Mundos

Zangeres en componiste Luna Zegers treedt op in Herberg de Pol met haar eerste programma Entre Dos Mundos, oftewel Tussen Twee Werelden.

Hierin laat zij haar licht schijnen over thema’s als identiteit en verlangen, levenslust en verdriet, liefde en verlies, culturele verschillen en ontmoetingsplaatsen. De vurige Spaanse flamenco-muziek in combinatie met Luna’s overweldigende zang biedt een voorstelling die bijzonder is in zijn soort.

Luna bezingt haar aangrijpende levensverhaal dat een intrigerende familiehistorie omvat. Het zijn verhalen over verdriet en pijn, maar ook over hoop en levensvreugde, met de flamenco als startpunt en expressief kader, maar met een ander, nieuw geluid dat het resultaat is van de verschillende “werelden” waarin Luna zich beweegt en waardoor ze is gevormd. Uniek is dat ze niet alleen haar eigen teksten schrijft maar ook zelf de muziek componeert en arrangeert. De teksten verhalen over de flamenco waaraan ze haar hart verloor, over verdrietige levensgeschiedenissen en hoopvolle nieuwe wegen die ze insloeg, over het leven “tussen twee werelden” en het voorgoed “van twee plekken” zijn, hetgeen de praktijk is in Luna’s leven.

De voorstelling is Spaans gezongen en Nederlands gesproken.

In januari 2017 geeft Luna Zegers al twee optredens tijdens de Flamenco Biënnale, het gerenommeerde flamencofestival in Nederland.

Luna Zegers is niet ‘zomaar’ de eerste de beste Nederlandse flamenco-zangeres. Zij studeerde in 2015 als eerste (en nog steeds enige) buitenlander af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona, nadat ze eerder in Amsterdam de opleiding jazz-zang cum laude had afgesloten (2010).

Vanwege haar bijzondere verhaal maakten NPO en Een Vandaag reportages over haar, KRO’s “De Reunie” stelde een uitzending rondom Luna’s verhaal samen, radioprogramma Kunststof nodigde haar uit in een uur durende uitzending over haar muziek, en tijdschriften als LINDA en Nouveau publiceerden interviews en artikelen.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/luna-zegers-bijzondere-flamencovoorstelling-twee-werelden/

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter