Jong Nederlands Blazers Ensemble

Van klassiek tot jazz. Dat speelt het Jong Nederlands Blazers Ensemble op 28 oktober in de Johanneskerk in Diepenheim. Speciaal voor dit concert schreef de Diepenheimse componiste Lotte Grotholt een nieuwe compositie. Jong toptalent aan het werk! Het concert begint om 20.15 uur.

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria. Sommigen zijn al klaar, anderen zitten nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE. Spelen in het jongNBE biedt jonge musici een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie. Het jongNBE vormt de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble.

Kaartverkoop
Kaarten à 20 euro kun je reserveren via of via deze website. Bellen kan ook: 06-48011868. Jongeren tot 18 jaar betalen € 10,-. Tot een uur voor aanvang zijn de kaarten te koop bij de kerk.

Extra informatie over het jongNBE
Het jongNBE begeleidt de jonge componisten tijdens de Voorrondeconcerten van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert en speelt daarnaast eigen programma’s, door heel Nederland. Zij spelen uiteenlopend repertoire (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek), stellen hun eigen programma’s samen, doen theaterervaring op door samenwerkingsprojecten met andere kunstdisciplines, organiseren eigen concerten – ook in maatschappelijke context – en leren hoe belangrijk podiumpresentatie en contact met het publiek is.

Het jongNBE heeft inmiddels zijn sporen verdiend en op vele podia en festivals gestaan zoals het Grachtenfestival, De Nacht van Ramses, Vroege Vogels (Park de Hoge Veluwe), Amsterdamse Concertgebouw, Uitmarkt, Uitgastfestival, Who’s Next, Opium, Radio 4: Klassiek Geeft, Podium Mozaïek, DeLaMar Theater, openluchtconcerten in het Vondelpark en het Amsterdamse Bos, Oranjewoud Festival, WK Hockey, de Amsterdamse Cello Biënnale en op Fort Rijnauwen.

Of bekijk de website diepenheimklassiek.wordpress.com/

Wanneer

Prijzen

  • € 20,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 10,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

PKN Johannes Kerk

Adres
Grotestraat 1, 7478AA Diepenheim
E-mail
Website
www.pkn-diepenheim.nl

Tip je vrienden

facebook twitter