Down to Earth

Vanavond is er een speciaal ingelaste filmavond in het kader van ‘Reggehof in Trek’, de crowdfundingactie van De Reggehof voor een nieuwe Trekkenwand. Down to Earth. De kracht van gewoon ‘zijn’, een filmdocumentaire uit 2016 van Renata Heinen en Rolf Winters.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Renata Heinen en Rolf Winters met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen.

Het gezin trok een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Het verhaal nodigt uit tot dialoog en dat is wat de makers willen bewerkstelligen. Naast community-based screening events in samenwerking met bioscopen, wordt de film ook aangeboden in interactieve programma's voor scholen, bedrijven en organisaties die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld en levensstijl.

‘Down to Earth’ won vorig jaar de juryprijs bij het Illuminate Film Festival en de publieksprijs bij het Spirit Film Festival.

**Op dinsdag 16 mei is de film “Hell or High Water” te zien bij Filmhuis Alleman.******

Of bekijk de website www.reggehof.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter