Boerderijverlichting Markelo

prijs
€ 5,00
locatie
Boerderijverlichting Markelo, Markelo

Zodra de invallende avond Markelo en zijn buurtschappen in duister hult, flitsen een voor een grote lampen aan. Boerderijen die bij daglicht al pareltjes in het landschap vormen, krijgen een feeëriek tintje.

Van 19 t/m 29 oktober a.s. voert de Boerderijverlichting je door het buitengebied van Markelo. Bekijk tussen 19.00 en 22.30 uur de prachtig verlichte boerderijen en andere objecten aan de 25 kilometer lange route. Aanwonenden zorgen voor diverse schouwspellen onderweg.

Historie
In 1963 namen een aantal ondernemers het initiatief om de gemeente Markelo nog beter op de kaart te zetten. Eén van de initiatieven was een route door het dorp waarbij tuinen en boerderijen verlicht werden en waaraan destijds 60 adressen deelnamen. De verlichtingsroute kon met de fiets, bromfiets, auto of in bussen gereden worden en onderweg waren er nog prijzen te winnen met het invullen van een puzzel. Een gouden formule zoals zou blijken. Want nu, 50 jaar later, is de verlichtingsroute nog steeds een succes!

Route
Dit jaar voert de route onder meer door de volgende buurtschappen:
Dijkerhoek
Markelosebroek
Groenland
Achterhoek
Bovenberg
Elsen
Bij de start aan de Roosdomsweg 32 in Markelo ontvang je na betaling een folder met nadere informatie over de route.

9 persoons Bus huren
Wil je graag de boerderijverlichting bekijken maar ben je niet in de gelegenheid zelf te rijden? Of bestaat het gezelschap uit maximaal 8 personen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een bus met chauffeur te huren! Halen, brengen in de Hof van Twente op een afgesproken plaats kan nu voor € 10,- per persoon! Vos Autotechniek uit Goor biedt hiervoor de mogelijkheid. Vraag naar de mogelijkheden via of telefonisch (app) via 06-36353295.