Expositie 'Wederafbouw architectuur’

De restanten van de recent gesloopte architectuur van de wederopbouw zijn in kaart gebracht door de kunstenaars Marjanne Kuipers en Kim Waterlander.

In het wederafbouw archief worden deze restanten getoond. De wederopbouw is een deel van onze geschiedenis waar weinig van bewaard wordt en veel wordt gesaneerd. Een speciaal ontworpen scheurkalender geeft een overzicht van informatie over de slooplocaties, wie er hebben gewoond, hoe het huis eruit zag en je leest hoe het was om in de wederopbouwarchitectuur te wonen. Omdat elke dag een bladzijde uit de kalender kan worden gescheurd, ben je fysiek woningen aan het slopen. En een afgescheurde bladzijde, kan niet meer terug.

Er zijn verschillende redenen dat de wederopbouwarchitectuur gesloopt wordt, vaak zijn de huizen slecht onderhouden, gebouwd voor tijdelijk gebruik, onderdeel van een criminele buurt of nemen ze veel ruimte in beslag dat efficiënter gebruikt kan worden.

Inmiddels zijn er uiteindelijk in 2013, 190 wederopbouw gebouwen uit deze periode door heel Nederland als rijksmonument aangemerkt.

Perron 1 is uitsluitend van buitenaf te bezichtigen.

Of bekijk de website www.kunststationdelden.nl

Wanneer

  • 15 sep - 30 okt 2017
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Uitsluitend van buitenaf te bezichtigen.

Tip je vrienden

facebook twitter