Streekmarkt Twente

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Armen en benen vol ”schrammen”. Handen een en al dorens. Resultaat van dagje brummels plukken langs wallen, sloten en kleine paadjes in het mooie Twenteland. En nu de wormen er uit in zout water en jam maken! Volgens recept van oma, dus met…… Heerlijk!

Misschien wel wat gemakkelijker om bij een Twentse bessenkwekerij bessen te plukken of daar kant en klare jam te kopen. Ook lekker, iets minder avontuurlijk maar wel puur fruit.

Bij bosbessenkwekerij La Française – waar stilte nog de boventoon voert – pluk je mooie dikke blauwe bessen, puur-natuur-bessen, zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen en met alleen organische meststoffen! Hier vind je ook heel veel soorten overheerlijke jams en bessensap.

Ook de Greftenhoeve heeft een zelfplukland met bosbessen, waar bovendien klein fruit te vinden is. Ze laten je graag hun jam en sap proeven. Old Bleank nodigt iedereen uit om te komen genieten van fruit van eigen bodem, gezonder en beter van smaak kan haast niet! Er is keuze uit appels, peren, kersen, pruimen en aardbeien. Verschillende soorten fruit verwerken ze tot puur fruitsap.

’t Nije Eskes heeft heerlijke chutney van zacht fruit, uit eigen gaard en eigen makelij. Een ware verwennerij! Door Noaber verkozen tot de beste jammaker van Oost Nederland.

Mensen die veel groente en fruit eten, zijn gelukkiger dan degenen die dat niet doen!

Geen zin om zelf te plukken of jam te maken? Op de Streekmarkt Twente staan elke maand alle genoemde bessen- en fruitkwekers. De keuze hoeft dan niet moeilijk te zijn! Kom naar Delden, elke eerste zaterdag van de maand.

Streekmarkt Twente, zaterdag 1 september, van 9 tot 15 uur. Centrum Delden.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter