Streekmarktconcert met Steven Faber

Tijdens de maandelijkse Streekmarkt Twente houdt de vereniging 'Cultuurvrienden Oude Blasius' streekmarktconcerten. Deze keer pianist Steven Faber van ArtEZ Conservatorium Zwolle, met een aantal zangstudenten.

Op het programma staan werken van de componisten Claudio Monteverdi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Gabriel Fauré, Georges Bizet, Ernest Chausson, Sergej Rachmaninov en Benjamin Britten.

Over hun programma schrijven zij: ‘Zingen in klassieke stijl - de term zegt het al - is een genre dat ontstaan is in het verleden. De liederen en aria’s uit die tijd gaan eigenlijk altijd over mensen en hun gevoelens, en daar is in de loop van de eeuwen weinig in veranderd. Liefde, teleurstelling, hoop, woede, verwondering, angst, humor, pijn en geluk zijn van alle tijden’. De studenten zijn: Nardi Thonen, Merel Masin en Eline Visser. Gezongen muziek in z’n puurste vorm: zangers, zonder versterking, recht uit het hart, rechtstreeks in het hart, aan de piano dus begeleid door hun ArtEZ-docent Steven Faber.

Kaartverkoop
Er is geen voorverkoop. Kaarten zijn alleen te verkrijgen onder de toren in de kerk, vanaf 12:30 uur. Voor leden van de vereniging, op vertoon van hun ledenpas 2018: € 4,00. Voor niet-leden: € 6,00.

Hieronder een overzicht van de tot nu toe geprogrammeerde concerten:
* 7 juli - Harpiste Emma Finkers en Willem Kersing piano
* 4 augustus - Organist Martijn Thomas
* 6 oktober - Arjan Linker op trombone en Willem Kersing op piano.
De invulling op de streekmarktconcerten in de maanden september en november is op dit moment nog niet bekend.

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Voor leden van de vereniging, op vertoon van hun ledenpas 2018: €4.

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter