Kasteel Twickel

Tijdens de Dag van het Kasteel kunt u Twickels Tuinen & Park met Oranjerie, kasteeltuinen, wildbaan en omringend park bezoeken, evenals de Landgoedwinkel. De tuinbezoeker krijgt op de Dag van het Kasteel een gratis kopje koffie of thee in de Oranjerie.

Tijdens de Dag van het Kasteel is het kasteel zelf niet toegankelijk. Bezichtiging van het kasteel is beperkt mogelijk op andere dagen, onder begeleiding van een gids. Voor mogelijkheden kasteelrondleiding en tickets, zie website twickel.nl

De kasteeltuinen en het park zijn door de eeuwen heen door diverse beroemde tuin- en landschapsarchitecten (Marot, Zocher, Petzold, Poortman) aangepast aan de tijd, met als meest recente eigentijdse toevoegingen bruggen, een uitkijk koepeltje, een paviljoen in de rozentuin en nieuwe zichtassen ontworpen door Michael van Gessel. Bijzonder is ook de Het park bevat ook een hertenkamp en een Oranjerie waarin ’s winters de unieke collectie citrusbomen wordt gehuisvest. Zomers, als het park is opengesteld, is de Oranjerie een expositieruimte en ‘tuincafé‘ voor een kop koffie, thee of sapje.

Tuinen & Park zijn toegankelijk via het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel, woensdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Toegangsprijs: € 5,- p.p. en groepen vanaf 10 personen € 4,-. Kinderen t/m 16 jaar en rolstoelbegeleider hebben gratis toegang tot de tuinen.

Of bekijk de website www.twickel.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Kinderen t/m 16 jaar en rolstoelbegeleider gratis
Groepen vanaf 10 personen € 4,-

Locatie

Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden
Telefoon
074-376 1020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter