Expositie Martine Horstman

Vanaf zaterdag 8 maart kunt u in Het Beaufort werk bekijken van de Markelose papierkunstenares Martine Horstman.

Martine studeerde in 2002 af aan de docentenopleiding Beeldende vorming aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze heeft een atelier aan huis waar ze haar werk vervaardigd. Enkele dagen per week geeft ze les aan een middelbare school voor Havo en VWO.

"Van reclamemateriaal een tas maken" luidde de opdracht voor Martine op de academie. Een schoenendoos vol Boomerang-ansichtkaarten was haar antwoord, maar hetgeen ze maakte leek geenszins op een tas. Wel was een vorm ontstaan met een prachtig beweegbare constructie. Martine wilde daarna meer objecten maken van kaarten maar haar voorraad kaarten was ontoereikend. Ze kwam terecht bij het distributiecentrum van Boomerang in Amsterdam. Daar mocht ze een zeecontainer leeghalen die gevuld was met kaarten die bestemd waren voor recycling. De kaarten ondergaan een proces van snijden, vouwen, perforeren en rijgen. Met name het vouwen kan op elke plaats gebeuren, zoals in de trein of tijdens een vergadering. Martine daarover: "Het is fantastisch om te zien hoe nieuwsgierig mensen zijn als je kaartjes zit te vouwen."

De expositie in Het Beaufort is geopend in de weekenden 15 en 16, 22, 29 en 30 maart, 5 en 12 en 13 april 2014, van 14.00 tot 16.30 uur. Daarna kan de expositie tot 1 juni 2014 worden bezocht op afspraak via het reserveringsformulier op de website of telefoon 0547-769025.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl/

Wanneer

  • 14 apr - 31 mei 2014
    • dagelijks

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter