Dialectavond van Old Deep’n

De Historische Vereniging Old Deep’n organiseert op woensdag 26 oktober een dialectavond. Streektaalconsulent Harry Nijhuis zal op deze avond allerlei aspecten van het Twents aan de orde stellen.

Dat zal hij doen aan de hand van het door hem samengestelde boekje “Twents voor beginners”. Een boekje dat bij uitstek geschikt is voor toeristen en inburgeraars, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in ons dialect.

Allerlei aspecten komen op deze dialectavond aan de orde: de kenmerkende vijf klinkers ö (pröttel), ä (läpke), oa (proaten), öa (nöalen) en ea (leazan), de onderkoelde Twentse uitspraken (’t geet wa, wie kiekt nog wa efkes). Welke uitgangen en samentrekkingen gebruiken we? En hoe reageert een toerist als we vragen of hij “good te passe” is? Natuurlijk testen we ook uw kennis van het Twents en voor de winnaar is er een leuk Deeps prieske.

Old Deep’n is bliej dat noaber André Manuel efkes langs kömp um oons oet te legg’n woarum “nun goeien noaber better is dan nun verre kieker”.

Leden en donateurs van Old Deep’n hebben gratis toegang, andere belangstellenden betalen € 3,00 entree (inclusief kop koffie).

Wanneer

Prijzen

  • gratis Prijs voor leden
  • € 3,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter